MEER MOGELIJK OP EEN DUURZAAM DAK

GROENDAK MET ZONNEPANELEN

Groendaken en zonnepanelen hebben beide grote voordelen, maar het kan nog efficiënter en duurzamer. Zonnepanelen op een groendak is een uiterst goede duurzame combinatie. Zonnepanelen op een groendak versterken namelijk elkaars werking:Groendak met zonnepanelen

  • Op een koele ondergrond werken zonnepanelen efficiënter. Hierdoor wordt op een groendak een hoger rendement met de zonnepanelen gehaald dan bijvoorbeeld op een bitumen dak. Een groendak zorgt voor een omgevingstemperatuur van ongeveer 25-30°C, terwijl de temperatuur op een donker dak kan oplopen tot ongeveer 80°C. Het hoogste rendement voor zonnepanelen wordt behaald rond de 25°C
  • Op de schaduwplaatsen achter zonnepanelen, zal een andere biodiversiteit van het groendak ontstaan

Zonnepanelen kunnen geïntegreerd worden in het SOLIDGREEN groendaksysteem. Hiermee bieden wij u graag de oplossing voor uw duurzame dak voor nu en in de toekomst.

 

RECREËREN OP HET DAK

Recreëren kunt u doen vanuit uw luie stoel of door sportief, inspannend bezig te zijn. Ontspanning of inspanning, u zegt het maar. Beide zijn mogelijk op het dak. In de intensieve daktuin is het mogelijk grotere planten te plaatsen of tegels te leggen waardoor een volwaardige tuin ontstaat. Een tuin waarin en waarop kan worden geleefd.

Door de versterkte constructie is het ook mogelijk sport- en speeltoestellen in de tuin te plaatsen. Zo kunnen bedrijven een buitenrecreatieruimte bieden aan de kantoormedewerkers of kan er zelfs buitenspeelruimte voor een kinderdagverblijf worden gecreëerd. Uiteraard horen bij intensieve daktuinen die door mensen worden belopen of waar op wordt gespeeld goedgekeurde en veilige hekwerken. Ook dit verzorgen wij voor u. De mogelijkheden van spelen en recreëren op het dak zijn onbeperkt en worden alleen maar begrensd door uw eigen fantasie en voorstellingsvermogen. Wij kunnen u ondersteunen bij het tot leven brengen van uw droom.

 

OLIVIJN: BIJZONDER, UNIEK EN DUURZAAMRegenwaterafvoer

Olivijn is een gesteente en vergelijkbaar met grind. Olivijn heeft een bijzonder unieke en duurzame eigenschap:
Als Olivijn in contact komt met water, ontrekt Olivijn het CO2 uit het water. Dit wordt omgezet in niet-milieubelastend zand, magnesium, ijzer en bicarbonaat.
Olivijn kan zeer goed gebruikt worden als ballastlaag op dakbedekking en als onderdeel van een groendak en daktuin.

 

REGENWATERAFVOER

Regenwaterafvoersystemen worden in allerlei uitvoeringen gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld in zink, koper, PVC, PE of Pluvia.

De aanleg, plaatsing en aansluiting hiervan is een onderdeel van uw duurzame dak, wat wij ook voor u verzorgen.

 

DUURZAAM MAATWERKDAK DOOR UW DUURZAME DAK PARTNER, ALLES ONDER ÉÉN DAK

Alle soorten duurzame daken zijn mogelijk. Uiteraard ook combinaties van de verschillende mogelijkheden en geheel naar uw eigen wens. Elk duurzaam dak kan een maatwerkdak zijn.
Uw duurzame dakpartner ontzorgt u van begin tot eind hierin.

Wilt u meer weten? Kijkt u rond op onze site of neem contact met ons op: info@hetduurzamedak.nl